Sikkerhetskopiering av filer

Noe av det verste som kan skje med en PC er når den bestemmer seg for å slutte å fungere og du mister absolutt alt som har blitt lagret på den. Dette kan bety mange forskjellige ting for ulike mennesker, men for de fleste betyr det som regel at mange år med bilder plutselig er helt borte vekk. Dersom det er en PC som man benytter til jobb eller oppbevaring av andre viktige dokumenter kan det også bety flere år, uker eller timer med jobb som plutselig er forsvunnet. Heldigvis er det noen steg en kan ta for å sørge for at dette aldri vil skje deg. Nemlig ved å ta en sikkerhetskopi av dine filer.

sikkerhetskopiering av filerDet neste spørsmålet mange vil ha er hva slags muligheter man egentlig har når det kommer til sikkerhetskopier eller hva det egentlig er man bør ta vare på. Noen vil selvfølgelig ta vare på absolutt alt, mens noen har kun noen viktige ting de ønsker å ha en sikkerhetskopi av. Dette varierer med andre ord veldig fra person til person. Her må man altså ta valget om hva som man ønsker å kopiere, hva som er viktigst for deg å beholde.

For veldig mange er det bildene som er viktigst, noen mennesker har alle bildene de har tatt det siste tiåret kun lagret på datamaskinen — og hvis datamaskinen blir ødelagt eller stjålet kan man risikere å miste noen av de viktigste bildene i livet, som bryllupsbilder, bilder av barna og andre store hendelser. Det første vi vil anbefale er å bruke en ekstern harddisk til å lagre alle bilder og filer på, men det er ofte ikke nok. Vi vil også anbefale deg å lagre bildene i en online backup, såkalt «skylagring». Det finnes flust av ulike skylagringsmetoder, noen bedre enn de andre.

dropbox logo, statens dataforumDropbox skal være et sikkert valg, men som med alt annet i livet er det ingenting som er sikkert. Fordelen med Dropbox er at man kan lagre ekstremt mye data før man må betale for lagringsplass, og at så lenge man har internettilgang kan man hente fram sine dokumenter, uansett hvor man er i verden og uansett hvilken enhet man bruker. Nå nylig lanserte Dropbox en nyskapende funksjon, som er at man kan skanne dokumenter, kvitteringer og lignende med mobilkameraet, og Dropbox vil med en gang justere filen og legge den opp i din Dropbox-mappe. Hvis du skal sikkerhetskopiere filene dine, noe vi sterkt anbefaler, er nok Dropbox det sikreste valget. Det er flust av ulike skylagringsmetoder der ute, men noen er mer sikre enn andre. Noe av utfordringen som kommer med skybasert lagring er at man er mer utsatt for hacking og at noen kan stjele bildene dine, dette ble bevist under «The Fappening«, da en rekke internasjonale kjendisers iCloud-kontoer ble hacket og svært private og intime bilder ble stjålet. Hackerne klarte å bryte seg inn disse iCloud-kontoene ved bruk av såkalt Brute Force-metoder, mye hjulpet av hull i Apples sikkerhetsprosedyrer. I verste fall kan du bli utsatt for id-tyveri, ved at noen får tak i sensitiv informasjon du har lagret i ulike skylagringsmetoder — så med alt som har med it og data og gjøre, vær alltid forsiktig med hva du lagrer og ikke bruk samme passord på ulike enheter.

 

 

 

You may also like...