Dette er de spillene flest nordmenn har på hytta

Det å spille spill, og kanskje særlig kortspill, er noe som er en fundamental del av den norske hyttekulturen. For det å spille kort når man er på hytta er liksom bare en naturlig del av det å være på tur sammen. For selv om vi ofte har både mobil- og TV-dekning på hytta i dag, henger fortsatt hyttekulturen med både kort, yatzy og brettspill igjen. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på noen av de spillene som er aller mest populære blant nordmenn – spesielt når det kommer til de spillene vi har på hytta.

Det finnes nok ikke en hytte i Norge der det ikke ligger minst én kortstokk gjemt et eller annet sted. Og det er det gode grunner til. Kortspill er nemlig de aller mest populære spillene vi nordmenn spiller på hytta og troner over alle de andre populære spillene, som for eksempel brettspill. UNO er også et kortspill som er svært populært, så du skal ikke la deg overraske hvis det også ligger en kortstokk til det gjemt i en skuff et eller annet sted. Og i dag kan man heldigvis enkelt sjekke regler til UNO når, og ikke hvis, det blir uenighet om hva som er lov og ikke.

Disse kortspillene er mest populære

Når det kommer til kortspill er det virkelig mange populære spill og det er ikke så rart når man tenker over hvor mye variasjon en enkelt kortstokk kan dekke over. Det er spillet med uendelige variasjoner! Til tross for at det finnes utallige forskjellige kortspill er det likevel noen som er klart med populære enn andre og det er disse vi skal se litt nærmere på her – sammen med en kort introduksjon til hvem spillene passer til.

  • UNO – som nevnt tidligere er UNO et populært kortspill, og er i tillegg et fantastisk spill å ha på hytta, for rundene kan være relativt korte og i tillegg passer spillet perfekt til både store og små, så alle kan være med å spille. Uansett alder.
  • Vri åtter – dette er enda et spill som passer for alle i familien. Det er enkle regler som alle kan forholde seg til og det er lett for de minste å lære. Dette er et populært spill og et av de første spillene de første i familien ofte lærer når de skal begynne å spille med ekte kort og ikke bare UNO, som har en helt annen kortstokk.
  • Boms og President – dette er et annet morsomt spill. Det går ofte litt for fort til at de minste kan være med, men det er kjappe runder og mye moro i dette spillet.
  • Poker – dette er spillet for sene kvelder der ungene har lagt seg og man har tid til å nyte et lengere spill. Dette er et yndlingsspill for mange og gir rik mulighet for de voksne når det gjelder å kose seg med et spill når ungene ikke skal være med. Spill med sjokoladebiter eller smågodt for å gjøre det ekstra spennende.

You may also like...