Les dette hvis du vil bli bedre til å løse kryssord

Det å løse kryssord er noe som for mange kanskje føles litt utdatert, men den kulturelle statusen kryssord har, gjør at det er, og nok kommer til å fortsette å være, et spill som er utrolig populært. De aller fleste av oss har nok stiftet bekjentskap med kryssord i enten aviser eller magasiner og da man var liten var det nesten alltid kryssordsiden avisen lå åpen på da man besøkte besteforeldrene sine. I dag er spill som sudoku kanskje blitt mer allment populært enn det kryssord er, men dette betyr på ingen måte at kryssord er på vei ut. For mange er det nærmest en akademisk disiplin, og det å bli skikkelig god til å løse kryssord er noe mange har som ambisjon. I denne artikkelen skal du derfor få noen tips til hvordan du kan bli enda bedre i kryssord.

I dag finnes det ufattelig mange forskjellige typer kryssord, og når det kommer til å finne de som er perfekte for deg å begynne med, gjelder det å finne et som passer til et emne du allerede vet mye om. Hvis du for eksempel elsker planter og natur kan det å velge å øve seg med et plante kryssord være det helt riktige valget. Det er nemlig enklere å øve seg i gode strategier hvis man vil bli bedre. Mestringsfølelse er supert som motivasjon.

5 tips for å bli kryssordekspert

Det å bli ekspert i kryssord er noe som kommer til å ta tid, og det å smøre seg med tålmodighet er noe av det aller beste du kan gjøre. Det er likevel ikke bare trening som vil gjøre at du blir bedre. Det er trening + en strategi som kommer til å gjøre at du blir bedre. Det å ha en strategi når det kommer til det å løse kryssord betyr i bunn og grunn bare at du er bevisste om hva du gjør for å bli bedre og ikke bare løser masse kryssord for å bi god. Det hjelper selvsagt det, men det er enda bedre hvis du kombinerer det med en strategi. Her skal du få fem tips som kan hjelpe deg med akkurat det:

  • Begynn med de enkle kryssordene. Dette sier seg kanskje selv, men du skal virkelig ikke undervurdere mestringsfølelsen. Så begynn med de du klarer fint og jobb deg oppover i stedet for å begynne for vanskelig og bli frustrert fordi du ikke klarer resten.
  • Ha gode oppslagsverk tilgjengelig. Det er ikke alltid sånn at du kan alle de ordene du trenger, så det å sitte å kunne slå opp ord og synonymer kan hjelpe deg godt på vei.
  • Løs mange kryssord, jo flere jo bedre faktisk!
  • Ta deg god tid. Ikke skynd deg, men ta deg god tid når du prøver å tenke ut løsninger sånn at du faktisk tar bevisste valg og ikke bare tar noe som passer uten å ha dobbeltsjekket.
  • Analyser nøkkelord. Dette kan virkelig hjelpe deg med å finne rett svar.

You may also like...