Statistikk i Vikinglotto

En vanlig dag i mai 2022 så var det en vanlig trekning i Vikinglotto på Hamar på en onsdag. Så fikk man vite at en nordmann hadde vunnet hele 56 millioner norske kroner. Dette var en mann fra Trøndelag som kunne kalle seg multimillionær og innkassere dette beløpet.

Generell info om Vikinglotto

Selv om Vikinglotto trekkes hver eneste onsdag i året, så er det bare ikke vi nordmenn som spiller om å vinne de gjeve premiene i dette spillet. Faktisk så mange som ti land er med i konkurransen om å vinne stort, men det er fortsatt Norge som har den største andelen av vinnerkaka. I dette spillet har ikke antall deltakere eller omsetning noe å si på vinnersjansene i Vikinglotto. Det eneste som gjelder er å få riktig tallrekke, noe vi nordmenn åpenbart har mye flaks på. Selv om det virker tilfeldig om hvem som klarer å prikke inn 6+1 riktige i en Vikinglotto, så har faktisk norske spillere regjert hva gjelder å kapre av de store pottene i dette spillet. Det er faktisk, i løpet av de siste 5 årene, vært 38 vinnere av hovedpremien, men nordmenn har vunnet 25 av disse 38 gangene. Det samme gjelder faktisk også andre og til og med tredjepremien som har blitt funnet 249 ganger og 166 ganger. Derimot så er dette bare et spill om tall, det skal faktisk sies at nordmenn spiller også mer vikinglotto enn de andre 9 landene og dermed er sannsynligheten høyere for at en nordmann vinner.

Det som er overraskende er hvor disse lottomillionærene bor. Statistikken viser at de fleste, 255 av total 1030 spillere er bosatt i Viken fylke. Etterpå følger Vestlandet, Trøndelag og Oslo etter med henholdsvis 133, 102 og 98 vinnere. Agder fylke har færrest med bare 35 lottomillionærer. Kanskje man får begynne å spre litt lottofølelse i Agder.

Hva må til for å vinne?

For å vinner Vikinglotto så må man ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, samtidig som et vikingtall av 5 mulige. Det betyr at det finnes total 61 millioner kombinasjoner per rekke og vinnersjansen er da 1:61 millioner per rekke. For andre premie, så er sannsynligheten noe lavere, og bare 1:15 millioner per rekke. Statistikk sett så kan man vinne en premie med bare 3 eller bedre rette, som vil si i snitt hver femte kupong hvor en kupong har 10 rekker.

Høyeste premieutdelingen i Norge var i 2021 hvor en nordmann hadde fått hele 310 millioner kroner. Skal du tippe neste gang og prøve lykken?

Vikinglotto er et meget populært sjansespill i en rekke ulike nordiske og europeiske land. Dette er grunnet spillets spennende oppsett og jackpotter. Spillet går ut på en rekke mønstre i tall. Disse kan du bli kjent med for å øke din egen sjanse for seier. 

Mønstre i Vikinglotto-tall

Vikinglotto er kjent som et sjansespill, men det er en rekke spillere som hevder de har funnet gjennomgående mønstre i Vikinglotto-tall. Dette er en spennende ide å utforske. Derfor bør du holde et ekstra godt øye med de ulike tallene som blir trukket og de ulike tallene disse danner for å skape mer spenning i ditt eget spill. Allikevel er det viktig å huske at spillet er et sjansespill og dermed er det ingen garanti for suksess. I stedet er det viktig å stole på egen hell og lykke og til tider litt god flaks. Dermed kan du nyte din spillopplevelse mer! 

Fra odds til jackpotter

Vikinglotto er blitt et meget populært spill, da det tilbyr en rekke fristende og imponerende jackpotter. Disse kan vinner hvis spillerne har like of riktige tall på sin kupong, eller kuponger. Selv om oddsen virker mørk og utfordrende, er det allikevel en rekke spillere som returnerer gang på gang grunnet spenningen rundt spiller og de høye jackpottene. Disse kjemper summene trekker både rutinerte spillere og nye spillere til Vikinglotto hver uke. Selv om vinnersjansene kan virke små, er det nettopp denne oddsen og håpet på seier som bidrar til økt spenning 

Strategier for å vinne på Vikinglotto

Ettersom Vikinglotto er et sjansespill med tilfeldige nummer hver uke, er det ingen garanterte strategier du kan ta i bruk for å garantere seier. Allikevel er det enkelte tips spillere kan ta i bruk for å øke spenning i spillet. Et slikt tips kan være å aktivt velge en rekke tall og spre dem jevnt over det tilgjengelige tollområdet. Selv om det er fristende å gå etter magefølelse, er det lurt å unngå å følge samme mønster og magefølelse hver uke. Hvis du unngår dette kan det være at dine vinnersjanser øker. Et siste tips er å ta del i syndikater for å dele kostnaden på en større gruppe, men også øke gruppens vinen sjanser.  

Hvordan Vikinglotto-tall velges 

Vinnertallene i Vikinglotto velges ved å trekke tilfeldige tall gjentatte ganger. Denne prosessen er for å sikre en fordeling av tallene som er både rettferdig og tilfeldig. Dermed minskes sjansene for juks og gir alle spillere lik mulighet for seier. Det er ikke mennesker som velger tallene, men maskiner som tar i bruk dataprogrammer for å generere tilfeldige tall. Dette styrker rettefrdighetsapsektet og mister sjansen for juks betydelig. 

Historier fra tidligere Vikinglotto vinnere

Selv om oddsen er lav, er det allikevel en rekke med tidligere vinnere som har en inspirerende historie for aspirerende spillere. Disse vinnerne har en rekke ulike historier som varierer fra små vinner summer til meget betydelige summer. Disse vinnerne har historier om å bruke summen til å realisere sine drømmer, reiser eller andre livsendrende historier. I løpet av vikinglottos lange historie, har de skapt utallige motiverende vinnerhistorier som bidrar til at en rekke spillere returnerer hver uke. Dermed viser de at tilogmed i lottoverdenen kan drømmer gå i oppfyllelse!

Ofte stilte spørsmål:

Hvordan kan du vinne på Vikinglotto?

Hvis du er en heldig vinner av Vikinglotto, må tallene på din kupong matche vinnertallene som er tilfeldig generert under den ukentlige trekningen. En kan vinne både små og store summer i Vikinglotto. Jo flere tall på din kupong som matcher vinnertallene, hop større gevinst vinner du. Hvis alle dine tall matcher, vinner du den største premien.

Hvordan kan du spille på Vikinglotto?

Hvis du ønsker å spille på Vikinglotto, må du først kjøpe en kupong for så å velge seks hovedtall. Disse kan være mellom 1 og 48. deretter må du velge ett viking tall. Dette kan være alt fra 1 til 8. Disse tallene kan du velge selv, eller så kan du få det automatisk generert.

Hvor mye koster Vikinglotto?

Prisen for å spille på Vikinglotto varierer på dine ønsker. Det kommer an på hvor mange linjer eller kombinasjoner du ønsker å spille med. I tillegg så kan du velge å delta i ekstra spill. Men dette koster ekstra. Det grunnleggende alternativet for Vikinglotto er ikke dyrt, men kan varierer fra land til land. I Norge koster det 80 kr.

You may also like...