Hvordan bli mer teknisk kyndig

Her på Statens Dataforum skriver vi om alt om handler om tekniske saker, både avanserte og mer avanserte — men det er en egenskap man må ha for å kunne bruke tipsene vi gir, man må være teknisk kyndig. Å være teknisk kyndig, eller tech savvy som man sier i engelsktalende land, betyr ikke nødvendigvis at man må kunne koding eller å reparere en datamaskin, men at man har en grundigere innsikt i ulike dataprogram og nyttige verktøy, enn den vanlige mannen på gata. Under følger et par tips på hvordan du kan bli mer teknisk kyndig.

virtuell virkelighet på arbeidsplassen, mikrodaisyGoogle deg frem til svarene:

Det høres kanskje ut som et åpenbart tips, men det enkle er ofte det beste. For eksempel, når du får en feilrapport på datamaskinen din, istedenfor å ignorere det som står foran deg, ta et søk på de ordene som kommer framfor deg og prøv og løse problemet selv. Jo mer du leser jo mer vil du forstå når du står foran et teknisk problem du ønsker å løse.

YouTube har svaret på alt:

Eller — nesten alt. Hvis du ikke allerede bruker YouTube som en kilde til all din problemløsning, er det på tide at du begynner. Du vil praktisk talt finne svaret på det meste av praktiske og tekniske spørsmål, alt fra høretelefoner som sitter fast i iPhonen til hvordan man bytter ventil på gasstanken, YouTube har en video om dette. Mange dataeksperter har egne YouTube-kanaler, hvor de ukentlig legger ut nye videoer som omhandler alt fra enkel programmering til enkle metoder for å navigere rundt på de ulike operativsystemene. TED har også mange videoer som kan være hjelpsomme.

Lær deg de ulike operativsystemene:

linux, statens dataforumOperativsystemer er programvaren som datamaskinen kjører med, og de vanligste er Microsoft Windows, Mac OS X og Linux. Hvis du lærer deg å navigere enkelt på alle disse tre, kommer du deg langt. Alle tre har svært ulike menyer og man må endre «tankemåte» når man navigerer rundt de, noe som gjør at man trener hjernen i å håndtere ulike programmer og tekniske dingser. Derfor vil du bli bedre til å håndtere tekniske utfordringer, fordi du ubevisst lærer deg en annen måte å bruke tekniske verktøy og programmer.

Eksponer deg for tekniske ting:

Med dette så menes det at den beste måten å lære på er å hive seg i det. Litt på samme som man lærer et nytt språk best mulig ved å omgi seg med det, for eksempel ved å tilbringe tid i et land hvor dette språket snakkes. Det samme gjelder hvis man har lyst til å bli mer teknisk kyndig. Ja, det hjelper å se på YouTube-videoer og lese artikler, men det er ingenting som slår praktisk erfaring. Studer bruksanvisningen på den tekniske duppeditten du eier, men etter at du har gjort det — utforsk hva det har å by på. Se på det som en form for eksponeringsterapi hvor du ikke har noe annet valg enn å sette deg inn i tekniske temaer.

You may also like...