Slik spiller du Lotto

Lotto er et av de mest populære gambling spillene over hele verden. Her vil vi se nærmere på hva lotto faktisk er, hvordan du kan spille det, og hva som trengs for å vinne. Vi skal også se på historien om lotto, samt gi en liste over ord og begreper knyttet til lotto. La oss begynne med å se nærmere på hva lotto egentlig dreier seg om!

Hva er lotto?

Lotto er et spill der spillerne velger seks tall fra en rekke på 49 tall. Hver uke trekkes det ut seks vinnertall, og disse blir kunngjort på TV, Radio eller ulike nettsider og apper. Man kan se resultatene og om man har vært en heldig spiller på https://lottoresultater.net/. Spillerne kan enten spille på faste tall hver uke, eller de kan velge å la systemet velge tallene for dem. For å vinne førstepremien må spilleren ha valgt riktige seks tall, og disse må stemme overens med de seks tallene som ble trukket ut i den aktuelle lottorunden.

Historien om lotto

Lotto er et av Norges mest populære pengespill, og det er ikke uten grunn. Spillet har en lang og interessant historie, og det er alltid moro å vite, samt forstå hvor og hvordan det hele begynte.

Lotto ble først introdusert i Norge i 1986, men spillet har sine røtter tilbake til 1530-tallet i Italia. På den tiden var Lotto et veldig populært spill blant adelen, og mange kjente personligheter spilte Lotto jevnlig. I Norge ble Lotto først introdusert som et lotterispill, men i 2002 ble det endret til et tradisjonelt flervalgspill. I dag kan man spille Lotto hver eneste uke, og det er alltid stor spenning knyttet til trekningene. De fleste nordmenn har prøvd seg på Lotto minst én gang, og mange spiller jevnlig. Uavhengig om du er nybegynner eller en erfaren lotto spiller, er det viktig og huske på spillereglene før du begynner å spille. Mange spekulerer også på hvilke tall som går oftest, og det er alltid hyggelig å ha litt ekstra håp om å vinne. Det er ingen tvil om at Lotto har blitt en viktig del av det norske samfunnet, og det er heller ingen tvil om at det fortsatt vil være populært i årene som kommer.

Hvordan man spiller lotto

Lotto er et enkelt spill å spille, og det er mye moro å vinne! Her er hvordan du spiller Lotto:

  1. Velg seks tall fra 1 til 45 i den første kolonnen på Lottokupongen. Disse tallene kalles «hovedtall».
  • Velg ett ekstra tall fra 1 til 45 i den andre kolonnen på Lottokupongen. Dette tallet kalles «ekstra tall», og det brukes til å bestemme premien for 2. plassen.
  • Legg Lottokupongen i en av Lottovinduene hos din nærmeste Lotteri-kiosk, eller send den med post til Norsk Tipping AS.
  • Hver uke trekkes det ut 7 tall, som blir offentliggjort på NRK1 mandag-fredag ca kl 19:25, og på nettsidene våre www.norsk-tipping.no. Trekningen av 7 hovedtall gjøres ved hjelp av en loddmaskin (Drum), mens trekning av ekstra tall gjøres manuelt.
  • For å vinne førstepremien må du ha 6 av de 7 hovedtallene som er blitt trukket ut, ekstra tall trenger ikke å stemme med. For å vinne andrepremien må du ha 5 av de 7 hovedtallene som er trukket ut, pluss ekstra tallet. Det er også mulig å vinne mindre premier (fra 3 til 5 riktige tall). Du kan også velge Quick Pick-funksjonen når du kjøper Lottokupongen, da velger datamaskinen seks tall helt tilfeldig for deg!

Lotto frister og tv-sendinger

Lotto er et populært spill blant nordmenn, og det er ikke uten grunn. Lotto er enkelt å spille, og det er mulig å vinne store penger. I tillegg frister lottospill med sine tv-sendinger, hvor man kan følge med på hvordan andre spiller og vinner.

For å spille Lotto må du velge seks tall fra 1 til 36. Du kan velge tallene selv, eller la Lotto-maskinen velge for deg. Deretter må du bestemme hvor mange uker du vil spille, og om du vil spille med eller uten Keno. Når du har gjort dette kan du levere kupongen din hos en av Lottos godkjente forhandlere, eller via nettet.

Hver uke sendes det ut en liste over de ti vanligste Lotto-tallene i et tv-program på NRK1. Disse tallene kan være greie å ha i mente når man skal velge sine egne tall, men husk at alle tall har like stor sjanse til å bli truk.

Hvordan vinner du i lotto?

Det er to hovedmåter å vinne i Lotto – enten ved å ha flest antall riktige tall, eller ved å ha færrest mulig feil. For å vinne førstepremien må du som regel ha minst fem riktige tall. Andelen av premiefondet som går til førstepremien varierer fra uke til uke, og er vanligvis mellom 30-40%. I tillegg til førstepremien kan det også bli utbetalt en andre-, tredje- og fjerdepremie. Andelen av premiefondet som går til disse premiene varierer også, men er vanligvis mindre enn 10%.

Vinnersjanser

Du har én sjanse til å vinne førstepremien i Lotto, og det er når du spiller med en enkelt rekke. For å vinne andre premier må du spille minst to rekker. Jo flere rekker du spiller, jo høyere blir vinnersjansene dine.

For å øke vinnersjansene dine kan du velge å spille flere tall i hver av dine rekker. Du kan for eksempel velge å spille 5, 10 eller 20 tall i hver rekke. Jo flere tall du spiller med, desto større er sjansen for at noen av tallene dine vil komme opp på loddet som trekkes ut.

Ord og begreper knyttet til lotto

Det er en rekke ord og begreper som er knyttet til Lotto, og det kan være greit å ha kunnskap om disse før du begynner å spille. Her er en kort forklaring på noen av de mest brukte Lotto-begreperne:

Lotto

Ordet Lotto stammer fra italiensk og betyr «liten pengepott». I Norge har vi to ulike typer Lotto – Norsk Tipping sin Lotto, og Nabolaget.

Lodd

Et lodd i Lotto består av 7 tall, hvorav ett av dem er et særtall. Du kan kjøpe et helt lodd til en fast pris, eller du kan kjøpe deler av et lodd (halvdel eller kvart).

Trekning

Trekningen i Lotto foregår hver onsdag og lørdag, der 7 tall plukkes ut helt tilfeldig fra en stor boks med baller. De 7 tallene som blir trukket ut danner den ferdige Lottokupongen. 

Vinnertall

Når Lotto-trekningen er over, blir vinnertallene annonsert. Disse tallene består av de 7 tallene som ble trukket ut av boksen.

Jackpot

Jackpotten i Lotto er premiepotten som kan vinnes ved å ha alle 7 riktige tall på samme lodd. Jo flere som spiller, jo høyere blir jackpotten.

Premier

Det er mange premier som kan vinnes i Lotto, alt fra gratis lodd til store summer penger. Hvis du har ett eller flere riktige tall på tippekupongen din, så vil du motta en premie.

You may also like...