Sikkerhetskopi på ekstern harddisk

backup-mange-pcer-3

Er det noe en alltid bør tenke på og sørge for å ha gjort, så er det en backup, eller sikkerhetskopi som det heter på norsk. Det kan virke som noe kjedelig og unødvendig, men det vil ikke være noe en angrer på dersom din PC eller mobil en dag skulle slutte å fungere. Dersom en venter for lenge vil man uten tvil sitte igjen med følelsen av å angre på at en ikke tok den tiden til å ta en sikkerhetskopi av filer, bilder og annet innhold.

Vær sikker med en ekstern harddisk

De fleste vil ha en av følgende to unnskyldninger for å unngå å ta en sikkerhetskopi. Den første er at mange tror at det hele vil være for komplisert, vanskelig og dermed ta for lang tid mens den andre grunnen vil være tanken om at det ikke vil være nødvendig. Dette er helt feil og det finnes opptil flere ulike måter å ta en sikkerhetskopi, slik at en kan finne metoden som passer best for deg.

For mange vil den enkleste måten å ta en sikkerhetskopi på, å være gjennom en ekstern harddisk. Disse kan en kjøpe i en rekke ulike butikker samt på nettbutikker og finnes i en rekke ulike størrelser slik at det passer for behovet til hver enkelt. Noen vil foretrekke å ha flere mindre eksterne harddisker mens andre vil kanskje heller foretrekke en enkelt større en. Det eneste kravet for å ta i bruk en ekstern harddisk er at datamaskinen har en USB port tilgjengelig, noe de aller fleste PCer har.

Det finnes også ulike programmer tilgjengelig sånn som O&O AutoBackup som starter en synkronisering med PCen så fort en ekstern harddisk blir plugget inn.

You may also like...