Antivirusprogram

Tidligere har vi skrevet om hva en brannmur er, og siden det er mange som ikke vet forskjellen på antivirus og brannmur, skal vi nå ta for oss hva et antivirusprogram egentlig er. 

antivirusprogram

Hva gjør et antivirusprogram?

I motsetning til en brannmur, som fysisk sperrer farlige virus til å komme inn til datamaskinen fra internett eller andre nettverk, undersøker antivirusprogram etter mistenkelige virus som allerede eksisterer på datamaskinen. Antivirusprogrammet har som hensikt å identifisere, kjempe mot og ta bort datavirus og annen programvare som kan være skadelig for datamaskinen, også kalt malware. Dette gjør et antivirusprogram på to forskjellige metoder. Enten så skanner antivirusprogrammet gjennom datamaskinens filer etter kjente virus, programmet har da en «liste» klar over virus som er skadelige. Eller så kan antivirusprogrammet oppdage oppførsel som kan være mistenkelig, fra alle slags former for programmer, hvis den gjør dette, vil det mest sannsynlig bety at programmet er infisert med et virus.

Det finnes flere former for antivirusprogram, og ofte er de inkludert i en standardpakke man får når man kjøper datamaskinen eller gjennom sin nettleverandør. Et slikt program kommer gjerne i en pakke, som også inkluderer brannmur, antispionprogramvare og antisøppelpost. Det anbefales å skaffe et antivirusprogram hvis man har Windows, men det finnes også antivirusprogram for Linux og Mac OS. Det er også tilgjengelig antivirusprogram for mobiltelefon, men sjansen for at en mobiltelefon blir infisert av virus er minimal.

You may also like...