Beste måten å tjene penger på YouTube

YouTubers tjener penger på en rekke forskjellige måter, inkludert annonser, sponsorene, merkevareavtaler, og mer. I denne artikkelen vil vi gå gjennom de forskjellige måtene YouTubers tjener penger, og hvilke metoder som fungerer best.

Hva er YouTube?

YouTube er en av de mest populære nettsidene i verden, med over en milliard brukere. Dette gjør det til et svært lukrativt sted for markedsføring og inntektsgenerering. Det finnes mange måter å tjene penger på YouTube, men noen av de beste metodene inkluderer annonseinntekter, affiliate-inntekter og salg av egenproduserte videoer.

Hva trenger du for å lage en YouTube-kanal?

For å lage en YouTube-kanal trenger du:

  1. En Google-konto – dette er det samme som en Gmail-konto. Hvis du ikke har en Gmail-konto kan du registrere deg for en her.
  2. En YouTube-konto – igjen, hvis du ikke har en YouTube-konto kan du registrere deg for en her.
  3. En videoopptaker eller et webcam. De fleste datamaskiner har innebygde webcammer, men hvis ikke kan du kjøpe et relativt billig ett på Amazon.
  4. Et redigeringsprogram for videoer. Jeg anbefaler iMovie for Mac-brukere og Windows Movie Maker for Windows-brukere. Begge disse programmene er gratis å laste ned.

Tips for å tjene penger på YouTube

Det er mange måter å tjene penger på YouTube, men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken metode som fungerer best. Her er noen tips om hvordan du kan tjene penger på YouTube:

1. Lag sponsede videoer. Dette betyr at du lager en video hvor du promoterer et produkt eller en tjeneste, og får betalt for det av selskapet som eier produktet eller tjenesten. Dette er ofte det vi ser kjendiser publisere. Besøk https://www.kjendislekkasjen.no/ for flere spennende nyheter angående kjendiser.

2. Salg av annonser. Du kan selge plass til reklame i videoene dine til andre bedrifter, og tjene penger på dette.

3. Bruk av affiliate-lenker. Du kan inkludere lenker til produkter i videoene dine, og få provisjon for hver gang noen klikker på lenken og kjøper et produkt.

4. Tjen donasjoner fra fansen din. Hvis du har en stor nok fanbase, kan du be dem om å donere penger til deg via forskjellige plattformer som Patreon eller Ko-fi.

Hvor mye penger kan du tjene på YouTube?

YouTube er verdens største sosiale medieplattform, og det er mange YouTubere som tjener gode penger på sin kanal. Hvor mye penger du kan tjene på YouTube avhenger av en rekke faktorer, som for eksempel hvor mange abonnenter du har, hvor ofte du lager videoer, hvilken type annonser du viser og hvor mye trafikk din kanal genererer.

Ifølge Forbes magasin var den rikeste YouTuberen i 2018 PewDiePie, som tjente 63 millioner dollar det året. Men det er ikke alle YouTubere som er like heldige – de fleste tjener mye mindre. For eksempel tjente den norske vloggeren Fruugo cirka 200 000 kroner i måneden i 2017, ifølge Dagbladet.

You may also like...