Ny prosessor fra AMD – Threadripper

amd logo

I lang tid har de aller kraftigste prosessorene på markedet vært dominert av produkter fra Intel, men nå har konkurrenten AMD en spennende nyhet som er klar for sommeren. AMD ønsker nå å klatre oppover for å virkelig gi Intel den konkurransen de fortjener. Denne sommeren skal derfor AMD lansere en splitter ny prosessor som har hele 16 kjerner og 32 tråder. Denne prosessoren har fått det passende navnet «Threadripper» og er designet for å passe «High-End Desktop» markedet også kjent som HEDT.

Prosessoren slipper til sommeren

Heldigvis er vi ikke så langt unna sommeren slik at det bare er å begynne å glede seg til dette produkt-slippet. Threadripper som er den nye prosessoren fra AMD tilhører Ryzen familien og er basert på den nye 14-nanometers Zen-arkitekturen fra AMD. Utover dette har dessverre ikke AMD avslørt så veldig mange flere detaljer om denne nye kraftige prosessoren. Istedet har de gått ut for å fortelle at fans vil få vite med på Computex messen som arrangeres mellom den 30. mai og den 3. juni.

threadripper, amd

Takket være nettsiden Tweaktown har vi derimot klart å få tak i noen flere detaljer rundt denne nye satsingen fra AMD. Fra deres egne opplysninger kan vi fortelle at denne Threadripper-prosessoren har støtte for firekanals DDR4-minne, benytter seg av 4094 pin SR3-sokkel og TDP på 180 watt. Alt dette er noen ganske imponerende spesifikasjoner, det som mange likevel går og lurer på er slippdatoen. AMD har derimot holdt kortene tett inntil brystet denne gangen og har kun avslørt at produktet lanseres denne sommeren men uten noen spesifikk dato.

Computex messen i Taipei

Vi kunne fortelle at under Computex messen som arrangeres i Taipei mellom den 30. mai og den 3. juni, vil det slippes flere detaljer omkring AMD sitt nye produkt. Dette er en varemesse som siden 1981 har vært den ledende messen av sitt slag. Årets tema er «Fra mobilitet til intelligens» og vil tilby besøkende informasjon om trender for teknologi i fremtiden og kunstig intelligens.

computex messe i taipei

AMD med sitt første Vega-skjermkort

Det er tydelig at AD har vært utrolig opptatte den siste tiden, for de har også avslørt en nyhet til. AMD kunne nemlig også avsløre at de har skapt sitt aller første skjermkort som har blitt basert på en helt ny type arkitektur. Dette er det som har fått navnet Radeon Vega Frontier Edition og kalles enkelt og greit for Vega-arkitekturen. Et nytt produkt som dette fra AMD vil få 4096 splitter nye streamprosessorer, noe som vil gi en ytelse på hele 13 teraflops. Vega-skjermkortet er beregnet til bruk på tunge oppgaver sånn som design og kunstig intelligens, med andre ord vil det passe ypperlig til en rekke ulike bedrifter samt privatpersoner innen disse sektorene. Dette kortet skal slippes av AMD i løpet av andre kvartal i år, noe som passer perfekt med tiden hvor Computex messen arrangeres i Taipei.

Vi har samtidig fått nyss om enda flere produkter som kommer fra AMD. Blant annet det at oppfølgeren til denne Vega-arkitekturen kommer til å hete «Navi» og vil baseres på 7 nanometers produksjonsprosess. Det er tydelig at AMD har mange baller i luften for tiden da de også kunne avsløre at oppfølgeren til Zen-arkitekturen som er dagens produkt, vil ta steget videre og ned til 7 nanometer. Dette vil være produkter med navn Zen 2 og Zen 3. Videre er det bar eå se frem til den kommende Computex messen i Taiwan som går av stabelen den 30. mai, da vil vi få enda mer informasjon om alle planene til AMD.

You may also like...