Slik motvirker du nakkesmerter på grunn av mobilen

I dag er det nesten 10 år siden norske medier begynte å snakke om hvordan mobilbruken vår påvirker både den fysiske og mentale helsen vår og ti år senere kan vi ikke akkurat rapportere at dette har blitt noe bedre. Faktisk har disse tingene fått navn og blitt en naturlig del av samtalene våre i hverdagen. Men er det noen vi burde endre? Helt sikkert. Det er bare mye lettere sagt enn gjort når vi bruker både mobilen og datamaskinen vår stort sett hele dagen hver dag. I denne artikkelen skal du derfor få noen tips og triks som kan hjelpe deg med de plagene du kanskje har fått som følge av dette.

Det er ikke akkurat noen overraskelse at teknologi og fysiske smerter i rygg og nakke har blitt uløselig knyttet sammen. Måten vi sitter på, jobber på og beveger oss har blitt direkte påvirket av hvordan vi bruker alle de forskjellige skjermene i livene våre. Det er derfor sider som for eksempel https://indymedia.no/ skriver om dette også. Dette er en side som dekker alle mulige nyheter når det kommer til nett, teknologi, apper og forskjellige utviklinger innen disse industriene, men de dekker også saker om det teknologien gjør med kroppen vår.

Dette kan motvirke smerter i skuldre og nakke

Når vi sitter og jobber foran en skjerm i timevis hver dag og sitter på mobilen mye av den tiden vi har fri er det ikke overraskende at mange sliter med smerter i nakke og rygg. Heldigvis kan vi gjøre noe med dette, for mye av grunnen til at vi utvikler smerter og plager er rett og slett dårlige vaner og at vi ikke tenker oss om. Derfor skal du her få en liste med noen av de tingene som kan hjelpe deg med å forebygge og motvirke smerter i skuldre og rygg som resultat av bruk av skjerm. Dette er enkle ting du kan gjøre helt gratis, men som har stor og umiddelbar effekt.

  • Ta deg små pause. Ofte! Dette hjelper deg med å bli mer bevisst om måten du sitter på, fordi du ikke sitter i timevis uten å bevege deg underveis.
  • Sørg for at skjermen din er i riktig høyde, sånn at du kan sitte med hodet i rett posisjon. Dette kan bety mye, for vekten av hodet ditt er ikke noe nakken bruker så mye energi på hvis du sitter ordentlig, men hvis du strekker hodet frem eller lar det henge halvt ned, vil nakken skulle jobbe veldig hardt for å holde deg oppe.
  • Beveg deg. Husk å strekke deg skikkelig og bevege skuldre og rygg når du har pauser, uansett hvor små de er. Gå også noen runder når du har litt mer tid. Rull med skuldrene dine, strekk ryggen din, håndleddene dine og ben/hofter.
  • Sørg for at du sitter i den riktige høyden, sånn at skuldrene dine ikke skal jobbe unødvendig mye fordi bordet enten er for høyt eller for lavt i forhold til den rette posisjonen når det kommer til hvordan du bruker tastaturet.

You may also like...