Cortana – Din personlige assistent

cortana-windows-microsoft-windows10
I sammenheng med den nye lanseringen av Windows 10, har det selvfølgelig også dukket opp en rekke ulike nye funksjoner, tjenester og andre programmer. Derfor tenkte vi hos Statens Dataforum at det passet med litt nærmere informasjon om nettopp dette. Denne gangen vil vi oppgi litt informasjon om tjenesten Cortana, en ny, smart, personlig assistent.

Hva er egentlig Cortana?

Cortana er enkelt og greit det en kan kalle for sin personlige assistent. Dette er et program som har blitt skapt av Microsoft og for Windows. Cortana vil kunne hjelpe brukeren med alle slags ulike oppgaver som å finne frem filer, spore opp pakker, ha orden i kalenderen sin og finne en rekke andre ting på Pcen. Denne personlige assistenten kan til og med fortelle deg noen vitser! Det som gjør programmet helt ypperlig er at jo mer en bruker Cortana, jo mer vil den bli tilpasset dine behov.

Det er med andre ord en rekke ulike ting som Cortana kan være til hjelp med. Dersom man legger inn en påminnelse vil denne la deg legge inn en tekst som vil dukke opp samtidig som den valgte tiden. En annen morsom funksjon er at valget om at Cortana skal reagere hver gang en sier «Hey Cortana».

Hvordan komme i gang?

Det er utrolig enkelt å begynne å bruke denne personlige assistenten. For å begynne kan man taste inn et spørsmål i søkefeltet eller velge mikrofon ikonet og deretter snakke selv til Cortana. Å skrive inn fungerer på absolutt alle typer Pcer, men du må selvsagt ha en mikrofon installert for å kunne snakke til programmet.

Noen av tingene en kan spørre Cortana om er:

-Fortelle meg en vits
-Hvor gammel er du?
-Vis meg de aller nyeste resultatene i VM
-Hvor mange kalorier er det i et stekt egg?
-Legg inn ridning på min kalender imorgen

You may also like...